Kurs „Kucharz małej gastronomii”

PDF Drukuj Email
sobota, 31 sierpnia 2013 16:23

W dniach od 29 lipca 2013 r. do 13 sierpnia 2013 r. jedna uczestniczka projektu wzięła udział w kursie pn. Kucharz małej gastronomii.

Kurs realizował Zakład Doskonalenia Zawodowego w Lublinie Oddział w Chełmie, ul. Lwowska 37.

 

Szkolenie w wymiarze 80 godzin obejmowało następującą tematykę:

 

1)    Podstawowe wiadomości z zakresu terminologii kulinarnej.

2)    Organizacja miejsca pracy.

3)    Technologia gastronomiczna: potrawy z: warzyw, owoców, ziemniaków, grzybów, mleka i jego przetworów, jaj, produktów zbożowych, mięsa zwierząt rzeźnych i podrobów, drobiu, ryb, napoje zimne i gorące oraz desery, potrawy kuchni regionalnych, kuchni polskiej i innych narodów.

4)    Zasady obsługi konsumenta (klienta), organizacja przyjęć okolicznościowych.

5)    Zagadnienia bezpieczeństwa i higieny pracy w procesie produkcji i obrotu żywnością.

6)    Składniki pokarmowe – ich rola w organizmie człowieka.

Uczestniczka w dniu 13 sierpnia 2013 r. zdała egzamin państwowy i uzyskała zaświadczenie o ukończeniu kursu.

 
joomla templateinternet security reviews

Kontakt:

MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W REJOWCU FABRYCZNYM

ul. Lubelska 24 22-170 Rejowiec Fabryczny
tel./fax +48 82 56-63-013
e-mail:
mopsrf@rejowiec.pl

Agriculture template by kaspersky review